fbpx

Ambasada SUA: Armata rusă a ucis zece oameni aflați la coadă la pâine în orașul Cernihiv

Ambasada SUA în Ucraina susține miercuri, într-o postare pe Twitter, că forțele ruse ar fi ucis zece persoane aflate la coadă la pâine în orașul Cernihiv. „Astfel de atacuri oribile trebuie să înceteze. Luăm în calcul toate opțiunile posibile pentru a ne asigura că aceste crime atroce în Ucraina vor fi pedepsite”, au mai scris diplomații americani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ambasada SUA nu a dat detalii despre atacul din Cernihiv. Cu jumătate de oră înainte, publicație Kiev Independent scria, citând ziarul local Suspilne, că trupele ruse ar fi ucis ”cel puțin 10 civili” aflați la coadă la pâine în orașul Cernihiv.

Un clip video, a cărui locație a fost confirmată de CNN ca fiind orașul Cernihiv, a confirmat că o rachetă sau un obuz a lovit un grup de oameni în oraș miercuri dimineață. CNN arată că nu a putut verifica numărul de victime ale atacului, dar în imaginile video apăreau corpuri umane întinse pe jos.

Orașul Cernihiv, situat în nordul Ucrainei, aproape de granița cu Belarus, este asediat de două săptămâni de forțele ruse și supus unor atacuri constante cu rachete și obuze. Multe dintre loviturile armatei ruse au produs pagube materiale și au provocat moartea unor loalnici, fiind direcționate asupra unor zone rezidențiale.

Articole asemănătoare

Back to top button