fbpx

30 de milioane de dolari din SUA pentru Republica Moldova. La ce vor fi folosiți banii

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a anunțat duminică că țara sa va investi peste 30 de milioane de dolari în Republica Moldova în următoarele șase luni pentru a ajuta organizațiile umanitare și Guvernul să răspundă crizei refugiaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În luna care a trecut de când Rusia și-a început invazia nejustificată a Ucrainei, poporul Republicii Moldova și-a deschis inimile și casele pentru a ajuta refugiații nevoiți să fugă. Guvernul și poporul Republicii Moldova ar trebui să fie foarte mândri de răspunsul dumneavoastră la această criză. Aceasta inspiră cu adevărat. Moldova nu ar trebui să suporte această povară de una singură. Așa cum am fost și în ultimii 30 de ani, poporul Statelor Unite este onorat să colaboreze cu poporul Republicii Moldova în acest moment important și provocator”, a declarat diplomatul.

Fondurile alocarea cărora a fost anunțată astăzi, vor fi folosite pentru a ajuta organizațiile să furnizeze servicii critice de ajutor critice, cum ar fi lenjeria de pat și articolele de igienă, precum și mese calde la adăposturi ca acesta din toată republica.

Fondurile vor ajuta, de asemenea, organizațiile la transportul refugiaților ce tranzitează Moldova și vor ajuta la asigurarea protecției persoanelor vulnerabile din rândul refugiaților.

Statele Unite sprijină organizațiile pentru a oferi asistență juridică, asistență medicală și sprijin psiho-social. Iar această finanțare va ajuta și organizațiile umanitare să mențină contactul între membrii familiilor care au fost despărțite din cauza conflictului.

Finanțarea anunțată astăzi face parte din cei peste 300 de milioane de dolari pe care Statele Unite le-au alocat ca asistență umanitară, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și în regiune.

Articole asemănătoare

Back to top button