fbpx

12 ofițeri ai Gărzii Ruse din Krasnodar, concediați după ce au refuzat să meargă să lupte în Ucraina

12 luptători ai Gărzii Ruse din Krasnodar (OMON) au fost concediați după ce au refuzat să participe la ostilitățile din Ucraina din 25 februarie, anunță șeful grupului pentru drepturile omului Pavel Cikov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit acestuia, la 25 februarie, căpitanul de poliție Farid Chitav, comandantul de pluton al companiei operaționale OMON „Plastun” al Gărzii Ruse din Teritoriul Krasnodar și 11 luptători din compania saau refuzat să se supună ordinului comandantului detașamentului de a trece granița Federației Ruse și să se deplaseze în continuare pe teritoriul Ucrainei.

Din 6 februarie, detașamentul OMON de la Krasnodar se află în Crimeea, unde a fost trimis să efectueze exercițiile Zaslon-2022. Luptătorii Gărzii Ruse au fost întorși la Krasnodar, au fost supuși unui control oficial și eliberați din serviciu.

Refuzul de a îndeplini ordinul a fost explicat de luptătorii Gărzii Ruse ca fiind ilegal. Niciunul dintre ei nu avea la ei un pașaport străin și nicio intenție de a părăsi teritoriul Rusiei, deoarece atribuțiile lor oficiale directe erau limitate la teritoriul Federației Ruse. Niciunul dintre reclamanți nu a fost informat despre o călătorie de afaceri pe teritoriul Ucrainei pentru a participa la o operațiune militară specială, despre sarcinile și condițiile acestei operațiuni și, ca urmare, nu și-au dat acordul.

Trecerea ilegală a frontierei de stat constituie infracțiune în temeiul art. 322 din Codul penal al Federației Ruse, iar intrarea ilegală pe teritoriul Ucrainei ca parte a unui grup armat formează deja o serie de infracțiuni în Codul penal al Ucrainei, notează Chikov.

Căpitanul de poliție Farid Chitav consideră concedierea ilegală și a intentat un proces pentru a fi reabilitați în funcție. Avocatul Mihail Benyash, care reprezintă interesele luptătorilor Gărzii Ruse în instanță, într-un interviu pentru The Insider a remarcat că există multe cazuri în care este refuzată respectarea unor astfel de ordine ilegale.

„Sunt multe astfel de cazuri, toate sunt ascunse . Există o presiune mare asupra tuturor celor ce refuză”, a spus Benyash.

Articole asemănătoare

Back to top button