fbpx

Ziua României, marcată în plenul Parlamentului: A fost inaugurată și o expoziție de picturi

La ședința plenară de joi, 1 decembrie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a felicitat poporul român și a reiterat recunoștința față de suportul acordat țării noastre de-a lungul anilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, 1 decembrie, De Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune făcute și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: „Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa”. Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” au venit cu un mesaj de felicitare în contextul marcării Zilei Naționale României. Elevii au prezentat un scurt program artistic.

Tot cu această ocazie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție de picturi ale artistei plastice Eleonora Brigalda. Cele zece lucrări alese din colecția autoarei sunt executate în ulei și tehnică mixtă.

„Eu sunt foarte onorată și bucuroasă că am avut ocazia în această zi marcantă, Ziua României, să vernisez o expoziție de pictură în incinta Parlamentului Republicii Moldova. Este o zi foarte importantă, de o mare esență, și am decis să prezint lucrări care au fost realizate timp de 10 ani, tematica fiind identitatea spirituală, religioasă, etnică, trecutul zbuciumat și victorios al Republicii Moldova” a menționat artista plastică Eleonora Brigalda.

Expoziția va fi deschisă până la 9 decembrie.

 

Articole asemănătoare

Back to top button