fbpx

video | „Vladic, dă curentul”. Discuția dintre Bătrîncea și Reniță în plenul Parlamentului

Nici ședința de astăzi a Parlamentului nu a trecut fără replici acide. Bunăoară, în timpul dezbaterilor unui proiect de lege privind statutul străinilor în Moldova, deputații Iurie Reniță și Vlad Bătrîncea s-au atacat verbal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul a început de la faptul că Reniță a făcut referire la presupușii consultanți ruși care s-ar fi aflat în Moldova în timpul campaniei electorale și a întrebat dacă ei cad sub incidența proiectului. După ce a primit răspuns, Reniță urma să mai adreseze o întrebare, însă microfonul său era oprit.

– Cetățeanul Reniță, conectați microfonul, a spus Vlad Bătrîncea care prezidează astăzi ședința Legislativului.
– Da! Vladic, dă curentul. Curentul dă, Vladic.
– Deconectați microfonul.
– Atunci eu am să vin…

– Deconectași microfonul, tehnicienii.
– Nu mă întrerupe te rog.
– Deconectați microfonul, tehnicienii.
– Am să vin cu un amendament…
– Domnule Reniță, vă avertizez. Eu v-am prezentat pe dumneavoastră și am spus „Domnul Iurie Reniță”. Eu înțeleg că sunteți pseudo-diplomat și pseudo-ambasador, dar în sala de ședințe plenare vă rog să respectați toți colegii. Conectați microfonu domnului Iurie Reniță, deputat în Parlament.
– Impostorule. Am să te rog să te comporți adecvat, dacă nu, căută-ți loc în altă parte. Domnule secretar de stat…
– Deconectați microfonul.

Ulterior, deputata Maria Ciobanu le-a bătut obrazul colegilor săi din Parlament pentru comportament. Amintim că, și la ședința de vineri, 20 noiembrie, deputații s-au certat deoarece nu reușeau să numere voturile și nici nu știau câți sunt prezenți în sală. Atunci, Zinaida Greceanîi le-a făcut observații, menționând că nu le face față situația.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button