fbpx

video | Scumpirea benzinei și motorinei. Fracțiunea Șor insistă asupra instituirii monopolului de stat asupra importului de carburanți

Fracțiunea Partidului Șor din Parlament propune repetat instituirea monopolului de stat asupra importului de carburanți, în contextul creșterii continue a prețurilor la benzină și motoriă. Declarația a fost făcută de către deputata Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă susținut miercuri la Parlament.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ea a adăugat că fracțiunea va propune un proiect de hotărâre privind crearea unui grup de lucru pentru elaborarea cadrului normativ.

Potrivit Marinei Tauber, decizia de propune repetat proiectul a fost determinată de valul de scumpiri a carburanților, ce afectează siguranța financiară a cetățenilor.

Deputata mai spune că în cazul în care statul va avea dreptul exclusiv de a importa carburanți, pe care îi vor furniza companiilor petroliere care dețin stații de alimentare, va putea verifica ușor care este supraprețul pe care acestea îl impun și profitul pe care îl obțin după comercializarea la pompă.

„Datorită acestui lucru nu va mai fi posibil ca prețurile pentru benzină sau motorină să crească ori de câte ori au chef proprietarii benzinăriilor, iar bătaia de joc față de oameni va înceta. Mai mult, statul va putea să-și creeze propriul lanț de benzinării, care vor vinde carburanți la prețuri reale, nu la cel pe care îl avem astăzi la pompă. Noi astăzi depindem exclusiv de importatori și de proprietarii rețelelor de benzinării, și de înțelegerile lor de cartel, iar consumatorii nu au nicio altă alternativă”, a declarat Tauber.

Potrivit inițiativei, grupul de lucru care va fi format urmează să prezinte Parlamentului, în termen de 60 de zile, propuneri legislative și recomandări practice. Totodată, propunerile urmează să fie supuse dezbaterilor publice, cu participarea specialiștilor și experților din diverse instituții și domenii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button