fbpx

video | Ilan Șor: Acționarii sunt gata să returneze banii care mi se impută, iar ulterior să-i revendice de la beneficiarii reali ai fraudei bancare

Exp-președintele Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, e gata să returneze suma de bani care i se impută și să o revendice apoi de la adevărații beneficiari ai fraudei din sistemul bancar moldovenesc. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Șor în cadrul unei conferințe de presă susținute marți, 27 aprilie. Potrivit lui, foștii acționari ai celor trei bănci – Banca de Economii, Unibank și Banca Socială – vor cere în instanța de judecată repararea prejudiciului cauzat. Șor afirmă că e gata să ajute la „deconspirarea adevăraților vinovați ai „furtului miliardului” și să contribuie la recuperarea banilor furați”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Șor, subiectul „furtului miliardului” a fost politizat la maxim în ultimii ani, iar scopul real nu a fost niciodată aflarea adevărului, ci obținerea dividendelor politice.

Mai mult, acesta susține că băncile au fost devalizate cu mult înaintea anului 2014, iar garanțiile de stat, acordate ilegal, au fost irosite de funcționarii Băncii Naționale și cei ai Comitetului Național de Stabilitate Financiară.

Nimeni dintre noi, acționarii și managementul băncii, nu a avut vreo legătură cu banii din bugetul de stat. Noi nu i-am primit și nu i-am folosit. Mai mult decât atât, în momentul înlăturării noastre de la conducere, toate cele trei bănci dețineau active importante, de care am fost practic deposedați. În perioada următoare, vom depune plângeri civile și penale privind prejudiciul cauzat acționarilor”, a declarat ex-primarul orașului Orhei.

Politicianul a menționat că intenționează să obțină recuperarea prejudiciului și să direcționeze acești bani în bugetul de stat.

Chiar dacă nu am fost printre beneficiarii banilor furați și am demonstrat acest lucru, eu sunt gata să achit integral suma de bani pe care o invocă instituțiile de drept atunci când formulează pretenții juridice față de mine. Sunt gata să garantez plata acestor resurse financiare”, a precizat Ilan Șor.

lan Șor pune la îndoială faptul că procurorii vor să investigheze în mod obiectiv cazul legat de frauda bancară.

Nu înțeleg poziția Procuraturii care, intenționat, îmi limitează dreptul de a participa la ședințele de judecată, solicitând arestarea mea. Eu am sarcina de a ajuta Procuratura în procesul de investigare, să prezint informații noi și extrem de importante. Nu vreau să admit faptul că Procuratura se teme de prezența mea și de informațiile pe care le pot furniza”, a mai declarat Șor.

Acesta a solicitat Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor să înceapă un dialog atât cu el, cât și cu avocații săi privind despăgubirile pentru daunele provocate băncilor și statului, subliniind că intenționează să recupereze banii de la beneficiarii reali ai furtului din sistemul bancar, indiferent de funcțiile pe care le ocupau atunci sau acum.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button