fbpx

video | Democrații se văd un factor de echilibru după alegerile prezidențiale. Filip: PDM va media o colaborare între forțele politice

Democrații se văd mediatori după scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Partidul Democrat din Moldova (PDM) a aprobat o declarație privind poziția formațiunii referitoare la alegerile prezidențiale, anunță Pavel Filip.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Ce au decis democrații în privința (ne)susținerii unui candidat la alegerile prezidențiale

Potrivit liderului PDM, declarația a fost aprobată la ședința comună a Biroului Executiv al PDM și președinților organizațiilor teritoriale.

Partidul Democrat și de această dată va trebui să fie cel care va media o colaborare ulterioară între forțele politice după alegeri. Alegerile vor trece, însă indiferent de rezutlat, e datoria noastră, a celor din Parlament, să căutăm copromisuri care țin de interesele naționale, și împreună să generăm soluții pentru țară”, a declarat Filip în cadrul unui briefing de presă.

PDM nu va radicaliza și mai mult scena politică din Republica Moldova, dar va încerca să fie un factor de echilibru și să prevină instaurarea haosului și a războaielor politice”, a mai spus politicianul, menționând că formațiunea vrea să asigure apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană indiferent de rezultatele scrutinului din 1 noiembrie.

Amintim că în ajunul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, scrutin la care democrații nu au un candidat, PDM a lansat campania „Altfel de politică”, în scopul consultării interne cu toți susținătorii și membrii de partid pentru a decide împreună „ce și cum” va face formațiunea în continuare.

Articole asemănătoare

Back to top button