fbpx

Șor vrea să se adrese Rusiei pentru a renegocia prețul la gaze naturale: „În calitate de lider al opoziției, voi veni cu o solicitare”

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, adresează o solicitare Rusiei, în calitate de lider al opoziției, pentru a purta negocieri în ceea ce privește livrarea de gaze naturale la un preț accesibil. Anunțul a fost făcut într-un live pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Tarifele pentru gazele naturale au crescut din nou. Moldovagaz (furnizor) este, însă, nemulțumită și strigă în gura mare că tariful trebuie majorat în continuare. Acum este vara și mulți nu simt ce înseamnă acest tarif. Până la toamnă și iarnă a mai rămas puțin timp și riscul ca oamenii noștri să înghețe de frig și foame este destul de mare”, declară Ilan Șor.

Mai mult, Șor susține că actuala guvernare nu depune eforturi pentru căutarea soluțiilor de depășire a crizei, ci dimpotrivă, agravează situația. Astfel, liderul Partidului Șor susține că suntem obligați să găsim consens cu Federația Rusă, partenerul strategic al Republicii Moldova, în ceea ce privește livrarea de gaze.

„Având în vedere situația dificilă în care ne aflăm, în calitate de lider de partid al opoziției, mă voi adresa mâine Federației Ruse, partenerul strategic al Republicii Moldova, cu rugămintea de a purta negocieri cu opoziția în ceea ce privește situația legată de asigurarea țării noastre cu gaze naturale. Ca partid de opoziție responsabil, considerăm că trebuie să încercăm, să facem tot posibilul și imposibilul, pentru ca, de dragul intereselor cetățenilor țării noastre, să găsim un consens cu Federația Rusă în ceea ce privește livrarea de gaze naturale, la preț accesibil”, a concluzionat Ilan Șor.

Amintim că joi, 4 august, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Astfel, consumatorii casnici vor plăti 21,29 de lei per metru cub de gaz (fără TVA) sau 22,99 de lei cu TVA inclus.

Articole asemănătoare

Back to top button