fbpx

Șor: Forțe străine folosesc Procuratura ca armă în jocurile politice

Demersurile Procuraturii privind ridicarea imunității a doi deputați ai Partidului Șor sunt atacuri banditești asupra formațiunii, lansate la comanda politică, inclusiv a unor forțe din afara țării. De această părere este președintele Partidului Șor, Ilan Șor. Într-o înregistrare video plasată pe Facebook, politicianul sugerează că „atacurile” au loc tocmai în perioada discuțiilor la subiectul formării unui nou Guvern și îndeamnă deputații din toate fracțiunile să nu se lase intimidați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Demersul Procuraturii privind ridicarea imunității parlamentare prietenilor și colegilor mei, Denis Ulanov și Petru Jardan, reprezintă un atac banditesc asupra Partidului Șor și a platformei Pentru Moldova”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, Procuratura Generală este „armă oarbă” a unei părți a clasei politice, care încearcă să amplifice haosul în Republica Moldova.

Nu există nicio bază juridică pentru ridicarea imunității colegilor mei. Rezultă că motivele acestor acțiuni represive sunt pur politice”, susține Ilan Șor.

Potrivit lui, scopul real al acestei acțiuni este distrugerea majorității parlamentare care poate vota un Guvern.

Este ilegal și incorect să utilizezi organele de represiune ale statului pentru realizarea propriilor planuri politice. Forțele externe utilizează Procuratura în calitate de armă în realizarea scopurile lor politice”, a menționat el.

Șor susține că „atacurile” nu-i vor intimida pe colegii de partid, ci îi vor face mai puternici, și s-a adresat tuturor deputaților, îndemnându-i să nu se lase intimidați, pentru că ar putea avea parte de același tratament.

Amintim că procurorul general a cerut, în Parlament, ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Comisia juridică, numiri și imunități a propus plenului Parlamentului să dea curs cererii lui Alexandr Stoianoglo, iar deputații urmează să ia o decizie în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 martie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button