fbpx

sondaj | Dodon și Sandu ar ajunge în turul II al prezidențialelor. Cum s-ar tranșa duelurile Sandu-Dodon, Usatîi-Dodon și Sandu-Usatîi

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în cel de-al doilea tur de scrutin ar accede Igor Dodon și Maia Sandu. Este rezultatul sondajului „Barometrul Opiniei Publice” (BOP), prezentat vineri, 23 octombrie. Liderul neformal al PSRM ar acumula în primul tur 23.2% din voturi, iar lidera PAS – 19.7% din sufragii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi sunt urmați de Renato Usatîi (PN) cu 10.9% și Violeta Ivanov (P. Șor), cu 48 la sută.

Ceilalți candidați ar lua mai puțin de 2% – Octavian Țîcu (PUN) și Andrei Năstase (Platforma DA) și sub 1% – Dorin Chirtoacă (UNIREA) și Tudor Deliu (PLDM).

Foto: captură privesc.eu

Alți 0.8% dintre respondenți au spus că ar vota pentru altcineva, iar 8.6% au declarat că nu vor merge la vot.

Este de menționat procentajul de 27.6% al respondenților care au declarat că vor să meargă la vot, însă nu știu pentru cine să voteze.

Potrivit autorilor, respondenții sondajului sunt alegătorii care se află în prezent în Republica Moldova, iar datele nu reflectă poziția cetățenilor aflați peste hotare.

Scenariile pentru turul II

Iată care sunt rezultatele sondajului în cazul în care în turul II al alegerilor prezidențiale vor avea duelurile Sandu-Usatîi, Usatîi-Dodon și Sandu-Dodon.

Astfel, în cazul unui tur II cu participarea Maiei Sandu și a lui Igor Dodon, învingător – cu o diferență de 0.8% – ar fi ultimul.

În cazul unui duel dintre Igor Dodon și Renato Usatîi, învingător ar fi primul, cu o diferență și mai mică – de 0.5%.

Totodată, în cazul unei confruntări dintre Maia Sandu și Renato Usatîi, lidera PAS ar obține o victorie cu peste 5% diferență.

Despre sondaj

Potrivit autorilor, sondajul BOP a fost finanțat de Fundația Soros Moldova și Swiss Cooperation Office in Moldova.

La cercetare au participat 1124 de respondenți cu drept de vot în perioada 8-20 octombrie.

Interviurile au fost realizate la domiciliul respondenților, iar marja maximă de eroare anunțată este de +/- 3%.

Articole asemănătoare

Back to top button