fbpx

Slusari: Stoianoglo coboară vocea când este întrebat ceva despre Platon

Vicepreședintele Parlamentului și al Platformei DA, Alexandru Slusari, îl suspectează pe procurorul general că îi apără interesele omului de afaceri Veaceslav Platon. Ultimul a fost eliberat anul trecut din închisoare după ce Alexandr Stoianoglo a dispus revizuirea dosarului său penal, în care omul de afaceri a fost condamnat definitiv și irevocabil la 18 ani de pușcărie.

Atunci când procurorul general, Alexandr Stoianoglo, vorbește în Parlament cu înflăcărare despre toți, îl cred, dar când este întrebat ceva despre Veaceslav Platon cumva glasul său coboară. Acest lucru nu mi-a plăcut. Poate dvs. nu aveți legătură, nu-l cunoașteți pe Platon, dar am impresia că dl Platon are legătură cu Procuratura Generală. Tot ce s-a întâmplat în 2014, se încadrează în ideea „Привет Слава”.

Noi, cei din Platforma DA vrem ca toate grupările criminale să fie trase la răspundere, inclusiv cele conduse de Veaceslav Platon”, a declarat Alexandru Slusari luni, 22 martie, de la tribuna Parlamentului.

Reprezentantul Platformei DA l-a întrebat pe procurorul general ce implicare are Veaceslav Platon în frauda bancară.

Ce facem cu Veaceslav Platon? Două miliarde a fost creditul interbancar de la Victoriabank la BEM și asta a fost perioada când deja se știa despre garanțiile de stat. Nimic nu s-a întâmplat. Auzim acum că la Victoria Bank s-au produs negocieri, că această sumă a fost alocată pentru procurarea a 38 la sută din acțiuni, că acționarul majoritar al Victoriabank a fost Veaceslav Platon.

Este imposibil ca Veaceslav Platon să nu fi știut despre tot ceea ce se întâmplă la BEM, despre aceste garanții și banii de la stat care au fost să fie achitați. Putem spune orice despre Platon, dar el nu este idiot ca să dea două miliarde de lei neștiind că banii vor fi cumva rambursați. Această tranzacție a avut loc”, a spus Slusari.

Cuvântarea vicepreședintelui Parlamentului a avut loc în contextul în care în plenul Legislativului se examina ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button