fbpx

Ședința de joi a Parlamentului: Deciziile care urmează să fie luate

Joi ar urma să fie ales președintele și vicepreședinții Parlamentului. Cel puțin așa afirmă deputatul PAS Andrei Spînu, care a publicat agenda ședinței.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform lui, tot pe 29 iulie ar urma să fie decisă componența numerică și nominală a Biroului Permanent al Parlamentului. De asemenea, în aceeași zi se planifică să se decidă componența numerică și nominală a comisiilor parlamentare și să se aleagă președinții, vicepreședinții și secretarii acestora.

Pentru aceeași zi, pe agendă se mai numără și constituirea fracțiunilor parlamentarea. De menționat este faptul că președinta poate chema deputații la consultări privind desemnarea premierului doar după ce se va vota conducerea Legislativului.

Anterior, deputatul Sergiu Litvinenco afirma că șefia Parlamentului va fi preluată de PAS. Conform lui, va fi un vicepreședinte de la BECS și unul de la PAS.

De asemenea, PAS ar urma să preia șefia a șapte sau opt Comisii permanente dintre cele 11, nu este exclusă că una va fi condusă de Partidul Șor, iar restul – de socialiști și comuniști.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button