fbpx

Șarov acuză socialiștii că ar bloca proiectul de echivalare a diplomelor din Moldova cu cele din România: „Au invocat că ar apărea posibilități de plecare din țară”

Igor Șarov afirmă că proiectul de echivalare a diplomelor din Republica Moldova cu actele de studii din România ar fi blocată în Comisia politică externă și integrare europeană de către deputații socialiști. Potrivit lui, aceștia afirmă că odată cu adoptare deciziei ar apărea posibilități de migrație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șarov consideră că această poziție ar fi una eronată. În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova el a precizat că, potrivit proiectului, persoanele care au absolvit, în perioada pre-Bologna, 10 sau 11 clase li se echivalează studiile cu o diplomă de bacalaureat, iar celor care au absolvit cinci ani de studii universitare – cu diploma de master.

„Este un proiect la care personal țin foarte mult. Pentru mine este cel puțin neînțeleasă tergiversarea acestui proiect. Zilele trecute vorbisem cu președintele Comisiei de politică externă, domnul Vremea, care m-a informat că la prima ședință nu a fost cvorum, iar la cea de a două ședință reprezentanții fracțiunii socialiste au cerut amânarea”, a menționat fostul ministru al Educației.

În același timp, Șarov a precizat că a primit mai multe solicitări ale diasporei în acest sens, iar la Ministerul Educației există proiecte de echivalare a studiilor cu Italia, Portugalia, Belorusia, dar și alte state. „Acestea sunt în beneficiul cetățenilor noștri și eu sunt sigur că bunul simț va domina”, a punctat Igor Șarov.

ZUGO a solicitat de la purtătoare de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, o reacție în acest sens. Aceasta ne-a spus că va comunica ulterior informația.

Articole asemănătoare

Back to top button