fbpx

Sandu trimite deputaților spre reexaminare Strategia privind asigurarea independenței și integrității justiției pentru 2021-2024

Maia Sandu a transmis deputaților spre reexaminare Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea ei. Potrivit președintei, documentul nu conține mai multe elemente-cheie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre acestea se numără implementarea mecanismului de evaluare externă a judecătorilor, reformarea organelor anticorupție, verificarea eficientă a declarațiilor de avere și interese a judecătorilor și procurorilor. De asemenea, Sandu consideră importantă elaborarea și promovarea proiectului de lege pentru modificarea Constituției, pentru a permite confiscarea averii pe care funcționarii publici și demnitarii nu o pot justifica.

„Solicit Parlamentului să includă aceste acțiuni în Strategie. Nu ne mai permitem să aprobăm Strategii care arată bine pe hârtie, dar nu aduc schimbări reale în justiție”, punctează șefa statului.

Amintim că documentul menționat a fost votat în Parlament în noiembrie 2020. Acesta își propune îmbunătățirea domeniului justiției, astfel încât acesta să devină independent, imparțial și eficient.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button