fbpx

Sandu și Zelenski, discuție telefonică despre summitul UE: „Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră”

Președinta Republicii Moldova și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au purtat o discuție telefonică înainte de ședința Consiliului European din 23-24 iunie, în cadrul căreia urmează să se propună ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de stat candidat la aderare la Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, șefa statului anunță pe pagina sa de Twitter că țara noastră se angajează să-ți consolideze cooperarea în ceea ce vizează integrarea la Uniunea Europeană.

„Am avut o bună discuție telefonică cu președintele ucrainean Zelensk, înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră în Uniunea Europeană”, a scris președinta Republicii Moldova pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit la rândul său cu un mesaj pe rețelele de socializare.

„Am avut o discuție cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre reuniunea Consiliului European de mâine. Așteptăm cu nerăbdare decizia UE privind acordarea statutului de candidat statelor noastre. S-a convenit asupra asistenței reciproce pe calea către Uniunea Europeană”, a scris Zelenski pe Twitter.

Amintim că pe 23-24 iunie, Consiliul European urmează să decidă dacă va oferi Republicii Moldova, dar și Ucrainei statutul de țări candidate la aderarea în Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button