fbpx

Sandu, despre interviul lui Dodon din arest la domiciliu: Nu putem să le interzicem să vorbească nici celor care au furat țara

Președinta Maia Sandu susține că într-un stat democratic nici măcar „celor care au furat această țară nu le putem interzice să vorbească”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, în contextul interviului acordat de fostul șef de stat, Igor Dodon, în arest la domiciliu, unei jurnaliste de la Rossia24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem o țară democratică și nu putem să le interzicem nici măcar celor care sunt în arest la domiciliu să comunice cu presa. Am văzut solicitarea procurorilor să pună anumite restricții, dar judecătorii au decis altfel. În general, dacă ne ținem de principiile democrației, fiecare este liber să comunice. Da, sigur că există elemente de incitare la ură. Aici este mai greu să sancționezi acest discurs, dar nu este numai cazul lui. Dar, în general, nu putem să le interzicem oamenilor, chiar și celor care au furat această țară să vorbească, măcar că hoții sunt mult mai zgomotoși în țara aceasta decât oamenii cinstiți. Dar asta este democrația. Oricine are dreptul să vorbească, să comunice, să ofere interviuri”, a declarat Maia Sandu.

Cu referire la prevestirea „finalului tragic” a actualei guvernări, invocate de Igor Dodon în cadrul interviului oferit jurnalistei propagandiste din Rusia, șefa statului menționează că astfel, fostul președinte încearcă să se victimizeze.

„Cred că este mai simplu pentru el să lanseze acuzații, să se victimizeze, decât să încerce să-și justifice averea, proveniența legală a averii pe care o are. Pentru că aici este acuzația: este cercetat pentru acumularea ilicită a averii și cel mai bine ar fi să se concentreze pe acest aspect. Să vină cu probe de unde s-au luat banii, banii adunați, averile lui, ale apropiaților lui unde a încercat să ascundă aceste averi”, a mai declarat președinta.

Amintim că Igor Dodon a oferit un interviu pentru postul de televiziune rus „Rossia 24”, din arest la domiciliu. Fostul președinte și-a expus poziția privind situația politică, socială și economică din țară. Acesta a criticat actuala conducere, dar și pentru felul în care este anchetat.

„Cum a spus recent Putin, partide sunt multe, Patria e una. Noi suntem partid de stânga, ei de dreapta, sunt și altele, dar trebuie să ne gândim la țară”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Radu Marian solicită SIS-ului să o verifice pe jurnalista care i-a luat interviul lui Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu

Articole asemănătoare

Back to top button