fbpx

Reacția președintei la propunerile lui Usatîi și Voronin de a deveni candidați la șefia Guvernului

După ce aseară Renato Usatîi și Vladimir Voronin au propus, în cadrul unor emisiuni televizate, să candideze la funcția de premier, Maia Sandu susține că desemnarea unui Gurvern ar însemna amânarea alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind întrebată în cadrul unei conferințe de presă dacă ar fi de acord să desemneze una dintre acestea candidaturi, președinta a punctat că „și cei care au venit cu aceste propuneri nu își doresc ca amânarea alegerilor anticipate să se producă”.

Șefa statului a precizat că actualmente se așteaptă decizia Curții Constituționale pe declanșarea scrutinului prin autodizolvarea Legislativului. Potrivit ei, aceasta este cea mai scurtă cale, însă dacă magistrații vor spune că nu este legală măsura, se vor lansa alte soluții.

Amintim că, marți seara, Vladimir Voronin a spus în studioul N4 că „nu mai are răbdare” și a rugat să i se transmită șefei statului să îl desemneze prim-ministru. În același timp, primarul de bălți, Renato Usatîi, a declarat la TV8 că vrea să candideze, dar nu vrea să fie votat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button