fbpx

PSRM, despre statutul de țară candidată la UE: „Am devenit ostaticii unor jocuri geopolitice de bătaie lungă”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că statutul Republicii Moldova de candidat la aderarea la Uniunea Europeană nu reprezintă rezultatul unor reforme și eforturi de dezvoltare a țării, ci o decizie politică, luată într-un context geopolitic tensionat. Potrivit formațiunii, „din 23 iunie 2022 am devenit ostaticii unor jocuri politice de bătaie lungă, în care am fost implicați fără voia noastră”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem siguri că liderii UE cunosc cât de mult a degradat democrația și viața în Republica Moldova, însă interesul geopolitic i-a împins spre această decizie de context”, se arată într-un comunicat al partidului.

Formațiunea susține că procesul poate dura ani de zile și poate nici să nu aibă finalitate.

„Este important să înțelegem, stimați cetățeni, că începând din 23 iunie 2022 am devenit ostaticii unor jocuri geopolitice de bătaie lungă, în care am fost implicați fără voia noastră și fără să fim întrebați printr-un referendum, dacă acceptăm să fim piese în acest joc”, se mai arată în comunicat.

PSRM susține că este „antidemocratic să impui întregii societăți, o cale de dezvoltare, care nu se bucură de sprijinul unanim al poporului”.

„Sondajele de opinie arată clar că la acest capitol societatea este divizată exact în două. Este un risc major să ignori punctul de vedere a jumătate din cetățenii țării. Este firesc ca PSRM să aibă viziuni diferite de cele ale actualei guvernări, dar considerăm că doar voința poporului poate constitui bază legitimă pentru determinarea unui vector, care ne va influența viața și soarta tuturor și a fiecărui în parte”, conchide formațiunea.

Articole asemănătoare

Back to top button