fbpx

Promisiunea din campania electorală – realizată. Partidul ȘOR a propus un proiect de lege privind subvenționarea fermierilor care cresc bovine, ovine și caprine

Partidul Politic ȘOR a propus un proiect de lege care prevede ca oamenii de la sate, care cresc pe lângă casele lor animale domestice pentru consum propriu, să beneficieze de subvenții pentru fiecare cap de animal. Astfel, Partidul anunță că a realizat la nivel național promisiunea electorală din campania pentru prezidențiale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul a fost înaintat la sfârșitul lui septembrie, iar ieri, 18 noiembrie, Guvernul a aprobat un regulament, car, potrivit formațiunii, este inspirat din proiectul Partidul Politic ȘOR. Documentul presupune acordarea plăților directe per cap de animal, cu scopul de a ameliora diminuarea continuă a efectivelor de animale, a costurilor mari de întreținere, precum și a condițiilor dificile de activitate a fermierilor deținători de animale.

Partidul ȘOR și-a exprimat satisfacția că proiectul său a fost preluat de Guvern pentru elaborarea și adoptarea Regulamentului privind acordarea plăților directe per cap de animal.

Astfel, deținătorii de bovine de rasă specializată ar putea primi câte 7000 de lei per cap de animal, deținătorii de ovine de rasă specializată sau de caprine – câte 500 de lei per cap. În cazul animalelor de rasă pură, valoarea plății directe va crește cu 50%. Pentru acordarea subvențiilor, din Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate circa 62 de milioane de lei.

P.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button