fbpx

Premierul interimar afirmă că inițiativa de a institui starea de urgență a fost folosită în scopuri politice

Aureliu Ciocoi consideră că instituirea stării de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile este o măsură nejustificată. Invitat miercuri seara la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, premierul interimar a sugerat că ideea a venit de la Parlament, și nu de la Guvern. Totuși, Executivul a fost cel care a venit în fața deputaților cu propunerea. Ciocoi precizează însă că documentul inițiativei de la Guvern nu indica perioada stării de urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În opinia sa, 30 de zile de stare de urgență erau suficiente.

Cred că 30 de zile ar fi fost suficiente, dar dacă vă uitați peste Hotărârea de Guvern cu care noi am venit în Parlament, o să vedeți că noi nu am indicat o perioadă. Noi suntem un Guvern în demisie și nu avem dreptul să venim cu astfel de cereri. S-ar fi putut institui stare de urgență pentru 30 de zile, iar în funcție de evoluția epidemică să se continue starea de urgență”, a declarat acesta.

Prim-ministrul interimar afirmă că starea de urgență a fost folosită în scopuri politice.

Eu pot să recunosc că inițiativa sau recomandarea cu care am venit în fața Parlamentului a fost utilizată în scopuri politice. Evident că politicienii încearcă să își acumuleze dividente din orice posibilitate, este un lucru absolut firesc în viața oricărui stat”, a menționat premierul interimar.

ZUGO precizează că starea de urgență a fost instituită prin votul Parlamentului din data de 31 mai. Aceasta este valabilă până la 30 mai.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button