fbpx

„Populism cras”. Chicu critică mai multe inițiative lansate de Dodon și PSRM

Ion Chicu critică mai multe inițiative ale socialiștilor și fostului președinte Igor Dodon. Acestea sunt calificate de ex-premier drept populiste.

Fiind invitat în studioul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, Chicu a vorbit despre abrogarea legii miliardului, indexarea pensiilor, dar și eventualul împrumut al statului de la Banca Națională.

El consideră că politicienii sunt încă în campanie electorală. Referindu-se la abrogarea legii miliardului, fostul premier a punctat că nu a văzut documentul și nu se poate expune asupra lui, însă „dacă se merge pe aceeași abordare ca să fie iertată o datorie, ea nu poate fi acceptată, ea va duce la colapsul statului”.

Despre împrumutul pe care Igor Dodon vrea ca statul să îl ia de la Banca Națională, Chicu spune că este o practică rămasă în istorie, iar dacă va fi utilizată, riscăm să ne trezim cu 20 de ani în urmă. „Lovește în imaginea Republicii Moldova pe plan extern, asta ar afecta și relația noastră cu instituțiile financiare internaționale. O astfel de abordare nu poate fi justificată în nicio circumstanță”, a spus fostul șef de Guvern.

Acesta a criticat și inițiativa ce prevede indexarea pensiilor, menționând că a fost votată fără avizul Guvernului și ar reprezenta „populism cras”. Potrivit lui, Inițiative de acest gen ar mai putea urma.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button