fbpx

Partidul Nostru acuză CEC că nu ar fi examinat sesizarea referitoare la finanțarea PSRM: „E o practică păguboasă”

Partidul Nostru acuză Comisia electorală Centrală că nu ar fi luat atitudine și nu ar fi examinat sesizarea referitoarea la finanțarea PSRM în campania electorală. Organizația politică susține că o astfel de practică este păguboasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat emis de partid se spune că acesta condamnă cu vehemență lipsa de atitudine a Comisiei Electorale Centrale față de practicile ilegale ale unor concurenți electorali, care ar tăinui cheltuielile reale în campania pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Totodată, PN susține că CEC nu a luat în considerare nici rapoartele Asociației „Promo-LEX”, care a prezentat multiple cazuri de utilizare de către socialiști a resurselor administrative în campanie.

„Asistăm astăzi la o comedie de prost gust, când mass-media, operând doar cu datele prezentate de concurenții electorali, plasează Partidul Nostru pe primul loc la capitolul cheltuieli. Pe de altă parte, socialiștii, care au împânzit țara cu panouri electorale pentru care au declarat cheltuieli de 100-200 de lei bucata, ziare care indică un tiraj de doar 5000 exemplare, dar care sunt împărțite practic în fiecare gospodărie, și alte materiale de promovare, se poziționează, conform datelor oficiale, abia pe locul 3”, se arată în comunicat.

La fel, partidul se arată îngrijorat, menționând că această practică ar încuraja alți concurenți să procedeze la fel. Potrivit lor, organul electoral nu trebuie să permită acest lucru.

„Dacă CEC examina sesizarea Partidului Nostru în care solicită să-i ceară Partidului Socialiștilor să prezinte în 48 de ore facturile și alte documente pentru publicitatea electorală, tabloul arăta cu siguranță altfel. Atitudinea CEC este o practică păguboasă care ar putea încuraja mulți concurenți electorali să-și ascundă cheltuielile reale la următoarele alegeri. O autoritate electorală centrală independentă și nepărtinitoare nu ar fi permis niciodată să se întâmple acest lucru”, susțin reprezentanții PN.

Partidul Nostru declară că dacă nu se vor lua măsuri nu va recunoaște corectitudinea alegerilor locale generale de pe 20 octombrie.

Articole asemănătoare

Back to top button