fbpx

Padnevici își argumentează votul de joi din Parlament: Am votat pentru achitarea îndemnizațiilor la timp și pentru majorarea salariilor

Deputatul platformei parlamentare Pentru Moldova, Corneliu Padnevici, susține că votul de ieri din plenul Parlamentui pentru legea bugetului și politica bugetar fiscală pe anul 2021 este pentru achitarea la timp a tuturor plăților sociale, a majorărilor slariilor medicilor și pentru alte categorii de cetățeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul susține că și platforma Pentru Moldova are mai multe rezerve față de proiectul prezentat de către Guvern, pentru care va avea multe amendamente în lectura a doua, astfel încât acest document să devină mai bun și mai apropiat de interesele cetățenilor.

Nu știu dacă Maia Sandu și subalternii ei din Parlament nu înțeleg, sau pur și simplu se prefac că plouă, ce ar însemna să între țara în noul an fără buget. Asta ar însemna că niciunul din proiectele de majorări de salarii pentru medici sau indemnizații, inclusiv pentru veteranii conflictului de pe Nistru, nu vor putea fi puse în aplicare. Asta înseamnă incertitudine și atitudine rezervată atât din partea investitorilor, cât și a partenerilor străini de la care Maia Sandu spunea că vrea să ceară bani”, a scris Corneliu Padnevici pe pagina sa de Facebook.

Deputatul afirmă că anterior au mai existat situații în care bugetul a fost adoptat cu întârziere mare, dar atunci Republica Moldova și întreaga omenire nu se confruntau cu criza pandemică, nu era o criză economică atât de profundă, nu era după o criză atât de mare în agricultură.

Eu cred că una din principalele valori pe care trebuie să le împărtășească deputații din Parlamentul Republicii Moldova este responsabilitatea – responsabilitatea față de cetățenii care i-au ales și față de țară. Noi optăm pentru o abordare constructivă, nu pentru blocaj și criză politică în plină criză economică și pandemică. Îi îndemn pe toți colegii mei să pună în prim-plan responsabilitatea. Pentru lupte politice și stropitul cu apă o să aibă timp”, a adăugat Corneliu Padnevici.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button