fbpx

„O spun cu toată certitudinea”. Deputatul Popșoi, întrebat dacă va vota pentru ministrul Popșoi în Parlament

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, este propunerea premierului desemnat, Natalia Gavriliță, la funcția de ministru de Externe. Acesta a fost întrebat dacă va ridica mâna în plenul Parlamentului pentru a vota învestirea Guvernului Gavriliță, din care face parte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Să știți e mult mai frustrant și jenant să merg în fiecare săptămână în prezidiul Parlamentului și să-i privesc pe unii deputați care s-au vândut de două sau trei ori. Asta e jenant. Pe cine îi mai reprezintă cei care s-au vândut de câteva ori? Cei care își vând votul îi vor vinde pe oameni în a doua zi.

Pentru a scăpa de asemenea deputați și de a oferi șansa țării de a avea un Parlament reprezentativ și legitim: cu toată certitudinea, cu claritate, nu voi ridica mâna inclusiv pentru propria persoană”, a răspuns Mihai Popșoi, invitat la emisiunea „Bună seara” de la Moldova 1.

Nu vom fi în situația în care să votăm pe candidaturile noastre pentru că ne dorim alegeri anticipate. E unica șansă de a oferi acetei țări un Palament reprezentativ, ca oamenilor să nu le fie rușine de deputați”, a spus vicepreședintele PAS.

Precizăm că în aceeași situație se află și colegul său de partid, Sergiu Litvinenco, deputat și el.

Amintim că la emisiune a participat aproape întreag garnitură de miniștri propusă de prim-ministra desemnată, Natalia Gavriliță.

Iată lista de miniștri propuși într-un eventual Guvern Gavriliță:

Mihai Popșoi – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Ion Luca – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Anatolie Nosatîi – Ministerul Apărării
Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii
Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării
Rozalina Albu – Ministerul Finanţelor
Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare
Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne
Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției

Precizăm că PAS a anunțat, chiar în ziua în care președinta Maia Sandu a desemnat candidatura de premier, că nu va susține în Parlament niciun candidat la această funcție. Potrivit formațiunii, refuzul se datorează intenției de provocare a alegerilor anticipate cu scopul de a curăța Parlamentul de corupți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button