fbpx

O publicație franceză critică activitatea lui Stoianoglo: O piatră rusească la gâtul președintei

După vizita președintei Republicii Moldova la Paris, presa franceză analizează situația din Republica Moldova. Bunăoară, publicația „Le Club Valeurs” se referă la activitatea procurorului general Alexandr Stoianoglo și scrie că acesta ar fi „o piatră rusească la gâtul șefei statutului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii consideră că Stoianoglo ar fi protejatul lui Igor Dodon, care la rândul său ar fi favorit al liderului de la Kremlin, citează materialul Ziarul Național, cu referire la deschide.md. Totodată, autorii fac referire și la eliberarea lui Veceaslav Platon și Oleg Pruteanu.

În context, pe lângă eliberarea lui Platon și Pruteanu, alias Borman, jurnaliștii trec în revistă și faptul că fostul șef al Băncii de Economii, Grigori Gacikevici, a fost lăsat la libertate, iar ulterior observat la un hotel de lux într-o țară exotică.

Articolul citat se referă și la situația geopolitică, fiind menționat rolul cursului european, dar și remarcate presupuse atacuri ale Moscovei. Una din principalele provocări este reforma justiției, se arată în material, dar jurnaliștii consideră că aceasta nu ar avea șanse cât Stoianoglo se află la șefia Procuraturii.

„Atâta timp cât Rusia continuă să controleze prin fostul președinte Dodon Parlamentul și procurorul general de la Chișinău, președinta Maia Sandu nu își poate onora niciunul dintre angajamentele asumate în fața Uniunii Europene, agenda de reforme și reformarea justiției rămânând blocată”, conchid autorii articolului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button