fbpx

O nouă dată! Când s-ar putea desfășura alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova?

Pe 1 august 2021 am putea avea alegeri parlamentare anticipate. Cel puțin așa a declarat în studioul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 deputatul PAS Mihai Popșoi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ipoteza a fost făcută în contextul stării de urgență. Totuși, parlamentarul a lăsat loc de interpretări în contextul în care instituirea măsurii a fost, la fel, atacată la Curtea Constituțională (CC).

„Dacă admitem că Curtea Constituțională nu va anula starea de urgență mai devreme, atunci, după logica situației actuale, starea de urgență se va finaliza pe 30 mai. (…) Pe 1 august ar putea avea loc alegerile”, a declarat Popșoi.

De menționat este că starea de urgență a fost instituită pentru perioada 1 aprilie 30 mai. Mai multe voci din spațiul public afirmă că măsura ar fi fost una politică, luată pentru a evita alegerile parlamentare anticipate.

Joi Curtea Constituțională a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului. Sesizarea a fost depusă de președinta Maia Sandu, iar  justificarea dizolvării Parlamentului este imposibilitatea formării Guvernului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button