fbpx

Maia Sandu, despre rezultatele vizitei la Paris, unde s-a întreținut cu președinții Franței, Estoniei și Islandei

Președinta Maia Sandu s-a aflat la Paris în perioada 10-11 noiembrie, unde a participat la lucrările Forumului Păcii, un eveniment anual organizat sub auspiciul președintelui Franței, Emmanuel Macron, care întrunește lideri de state, guverne, antreprenori din diferite domenii și activişti din lumea întreagă într-un format de discuții pe subiecte globale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a participat la ceremonia de deschidere a Forumului Păcii, alături de Emmanuel Macron, vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, și alți șefi de state și guverne.

În cadrul panelului pe tema liderismului femeilor, Sandu a discutat problema egalității de gen și problemele cu care se confruntă femeile în politică.

În pofida schimbărilor spre bine la acest capitol în Moldova, mai sunt multe de făcut pentru a reduce inechitățile sociale și economice din țara noastră”, a afirmat șefa statului.

În cadrul vizitei, Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale. Șefa statului l-a întâlnit pe președintele Estoniei, Alar Karis, cu care a discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul transformării digitale: e-servicii, e-comerț și digitalizarea sectorului public.

I-am mulțumit domnului președinte Karis pentru sprijinul oferit de Estonia țării noastre în procesul de e-transformare și l-am invitat să viziteze Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu.

La întâlnirea cu președintele Islandei, Guðni Jóhannesson, omologii au discutat despre extinderea cooperării comerciale dintre țări în plan bilateral și în contextul cooperării R. Moldova cu statele EFTA.

La finalul vizitei, președinta Republicii Moldova a participat la celebrarea aniversării a 75-a a UNESCO, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

În discursul rostit, mi-am exprimat aprecierea pentru realizările Organizației de-a lungul timpului în promovarea educației, științei și a dialogului între culturi. Moldova împărtășește valorile umaniste ale UNESCO și va continua colaborarea cu această organizație pentru promovarea inovării, digitalizării, educației și salvgardării patrimoniului nostru cultural”, a declarat șefa statului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button