fbpx

live | Va fi sau nu va fi votat Guvernul Grosu? Parlamentul urmează să dezbată programul de guvernare

(10:20) PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe a Legislativului înainte de a începe dezbaterea programului de Guvernare, dar au promis să revină ulterior. Pentru a discuta subiectul nu a existat cvorum, în sală rămânând doar 43 de deputați dintre cei 89 care s-au înregistrat la debutul întrunirii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(10:07) La începutul ședinței și-au înregistrat prezența 89 de deputați. Ședința are cvorum.

(10:00) Nici Pentru Moldova nu va susține cabinetul de miniștri format de Grosu. Parlamentarii au reiterat în cadrul unui briefing sprijinul pentru Golovatiuc.

(09:45) Într-un briefing ținut înaintea ședinței Parlamentului, Igor Dodon a anunțat că socialiștii nu vor susține Guvernul Grosu. Acesta a reiterat că PSRM este gata să susțină doar Executivul anticriză în frunte cu Vladimir Golovatiuc.

Știre inițială

Parlamentul se întrunește pentru a dezbate programul de guvernare elaborat de echipa lui Igor Grosu. Dacă va exista cvorum, nou cabinet de miniștri ar urma să fie votat, iar dacă va acumula suficientă susținere – ulterior și învestit. 

Programul se numește „Moldova Sănătoasă” și a fost publicat ieri. Printre măsurile pe care și le propun potențialii miniștri s-ar număra și introducerea unui lockdown în Republica Moldova.

Deocamdată nu se cunoaște dacă echipa va avea susținere, deoarece socialiștii declarau anterior că nu o vot vota, iar democrații și Platforma DA ezitau să ofere un răspuns clar în acest sens. Totodată, în Parlament sunt mai mulți deputați în izolare după ce au contractat COVID-19.

Precizăm că, pe lângă programul de guvernare a potențialului Executiv, parlamentarii urmează să dezbată mai multe proiecte de legi legate de finanțe publice, administrația publică locală, înregistrarea persoanelor juridice, să numească magistrați la CSJ, dar și să constituie o Comisie ca re va identifica soluții pentru criza sanitară din Republica Moldova. De menționat este că ultima măsură se află pe agenda ședințelor Legislativului de săptămâna trecută.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button