fbpx

live | Parlamentul se întrunește în prima ședință din sesiunea de toamnă. În premieră, deputații vor vota electronic

Parlamentul se întrunește în prima ședință din sesiunea de toamnă. În premieră, deputații din Republica Moldova vor vota proiectele prin intermediul unui sistem electronic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul despre implementarea sistemului a fost făcut de către parlamentarul Dumitru Alaiba. Potrivit lui, astfel va putea urmărită activitatea fiecărui deputat, inclusiv proiectele pe care le-a susținut și cele pe care nu le-a votat.

Joi, aleșii poporului vor examina modificarea și aprobarea mai multor acte normative ce ține de Comisia Națională a Pieței Financiare, concurență, Codul Fiscal, funcția publică și statutul funcționarului public, proiectul de lege privind importul stației de epurare, Codul Transporturilor Rutiere, achiziții publice, înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice, reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, legea privind deşeurile de producţie şi menajere și Fondul național de garanție în asigurări.

De asemenea, parlamentarii vor audia raportul anual de activitate al Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru anul 2020 și vor examina proiectele de hotărâre privind demisia unor deputați, precum și cel de numire a unui judecător la Curtea Supremă de Justiție.

 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button