fbpx

La sfârșitul mandatului, Igor Dodon planifică o nouă deplasare la Moscova. Decizia, anunțată după discuția cu Dmitrii Kozak

La sfârșitul mandatului, Igor Dodon planifică o nouă deplasare la Moscova. Președintele în exercițiu a făcut anunțul după o discuție telefonică pe care a avut-o cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că în cadrul convorbirii telefonice cu oficialul rus au fost abordate mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre cele două state. În același timp. Dodon a spus că i-a mulțumit lui Kozak pentru susținerea acordată Republicii Moldova.

„Partea rusă a adresat mulțumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în mai 2018 a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA”, scrie Dodon.

Referitor la vizita sa în Rusia, Dodon a precizat că în cadrul acesteia urmează să se discute un șir de chestiuni privind interacțiunea interstatală moldo-rusă. Deocamdată nu se cunoaște când va avea loc deplasarea.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button