fbpx

Ion Ceban neagă că ar vrea să-și creeze un partid politic

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, se arată critic la adresa guvernării PAS, despre care spune că ar fi dat dovadă de iresponsabilitate și incompetență atât în gestionarea crizei pandemice, cât și în managementul crizei energetice. Totuși, potrivit lui Ceban, criticile pe care le aduce guvernării sunt făcute în calitate de cetățean și de edil al Chișinău și nu ar fi vorba despre o eventuală implicare a sa în politică, notează IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La 100 de zile de la învestirea Guvernului PAS, primarul capitalei a venit cu un șir de critici la adresa puterii centrale. Totuși, edilul afirmă că preocuparea sa de bază este bunăstarea locuitorilor municipiului Chișinău, indiferent de preferințele politice ale acestora.

Nu sunt atacuri, sunt comentarii la ceea ce se întâmplă. E vorba despre inacțiune, iresponsabilitate și incompetență. În suburbii avem două primării de la PAS, Stăuceni și Băcioi. Investițiile sunt foarte mari acolo și nu fac nicio diferență că sunt de la PAS. Peste 70% din proiectele incluse în programul nostru electoral sunt deja implementate. Vreau să-mi arate Guvernul, Parlamentul, alți colegi, cine a mai realizat în 2 ani 70% din programul electoral?”, a declarat Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Edilul afirmă că nu este critic doar cu actuala componență a Guvernului, și că a avut o relație tensionată și cu membrii Executivului Chicu.

Ceban spune că atacurile sale la adresa guvernării n-ar fi legate de o eventuală implicare în politică. Edilul respinge ideea că ar putea deveni liderul unei formațiuni politice.

Eu bat la toate ușile, nu mă interesează dacă deschide unul verde, galben sau roșu, mă interesează interesul cetățeanului de rând. Eu am avut probleme serioase cu miniștrii guvernului precedent și cu însuși prim-ministrul, și nu ascund asta. Atât timp cât interesul locuitorului Chișinăului este prejudiciat, nu mă interesează cum te cheamă, eu apăr interesul omului de rând. Nu poate să existe politică în COVID-19, în școală, în transport public. Dacă întrebarea este, îmi creez sau nu partid politic, vă răspund că nu. Mă ocup de prioritățile oamenilor”, a mai spus Ion Ceban.

În ultima perioadă, primarul Chișinăului s-a remarcat printr-o retorică acidă la adresa guvernării PAS. Ceban a criticat organizarea paradei dedicate Zilei Independenței. Edilul vine periodic cu replici tăioase și față de activitatea Ministerului Sănătății, acuzând entitatea de o proastă gestionare a pandemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button