fbpx

Încă un acord între PSRM și ACUM urmează a fi semnat în scurt timp: Conține prevederi despre alegerile locale, politica externă și Parlament

După ședința Consiliului Suprem de Securitate din această dimineață, șeful statului a susținut o conferință de presă unde a menționat că cei din PSRM și ACUM urmează să semneze un nou acord în scurt timp.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost deja discutat de câteva ori de membrii celor două formațiuni, aceștia ajungând la un numitor comun în ceea ce privește 90-95% din conținutul acestuia.

Igor Dodon a declarat că acum se discută despre reforma justiției, iar dacă deputații PSRM și ACUM vor găsi un compromis și în legătură cu acest subiect, atunci acordul ar putea fi semnat chiar săptămâna viitore. Documentul mai prevede specificații ce țin de alegerile locale, care urmează să aibă loc pe 20 octombrie curent, de politica externă, dar și de activitatea din Parlament.

„Noi am avut discuții foarte detaliate cu colegii din blocul ACUM despre tot ceea ce ține de reforma justiției, procuraturii, politica fiscală, toată agenda. Eu cred că suntem la ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării. Mă refer la PSRM și blocul ACUM. Cel mai probabil, acest raport va fi contrasemnat și de președintele țării ca suport pentru implimentarea reformelor”, a spus șeful statului.

Amintim că un acord comun a fost semnat de ACUM și PSRM pe 8 iunie curent. Scopul acestuia a fost colaborarea dintre cele două formațiuni pentru crearea unei majorități parlamentare.

Articole asemănătoare

Back to top button