fbpx

Igor Dodon anunță că PSRM ar fi gata să susțină un Guvern propus de noua președintă. Litvinenco: „Să plece!”

Igor Dodon anunță că PSRM ar fi gata să susțină un Guvern propus de Maia Sandu. Liderul neformal al socialiștilor, însă, precizează că acest lucru se va întâmpla dacă „dânsa este gata într-adevăr să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul Guvern”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele în exercițiu consideră că dacă Executivul condus de Ion Chicu va demisiona, Moldova se va confrunta cu haos politic și economic. În același timp, el afirmă că Maia Sandu este liberă să discute cu fracțiunile parlamentare și să negocieze o nouă coaliție.

„PSRM este gata să susțină un Guvern propus de doamna Maia Sandu, în cazul în care dânsa este gata într-adevăr să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul Guvern.

Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcția de președintă, fiindcă doamna Maia Sandu și PAS își pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea țării, așa cum au anunțat că doresc.

O îndemnăm pe doamna Maia Sandu să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral. Inițiativa e la dumneaei, chiar din acest moment”, declară șeful statului în exercițiu.

În același timp, în cadrul emisiunii „Președintele Igor Dodon Răspunde”, difuzate vineri, politicianul i-a sugerat Maiei Sandu că îi poate solicita ajutorul dacă va avea nevoie de sprijin după învestire, și-a exprimat încrederea că aceasta va aprecia faptul că Președinția îi este transmisă în stare mai bună decât era acum patru ani și a dezvăluit că a însurit cât și-a exercitat mandatul.

După difuzarea emisiunii, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că ar fi cazul ca Dodon „să se gândească să implementeze scenariul pe care l-a aprobat poporul Republicii Moldova, unicul deținător al suveranității naționale și unicul care contează cu adevărat? Să plece!”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button