fbpx

Guvernul a aprobat numirea în funcție a noilor ambasadori în Ucraina și Spania

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 22 decembrie, numirea în funcție a doi ambasadori, care vor reprezenta interesele Republicii Moldova peste hotare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Eugen Revenco, care în prezent ocupă funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, a fost numit în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Spaniei.

În perioada 2015 – 2019, Eugen Revenco a fost ambasador al R. Moldova în Republica Letonia, iar între anii 2013 și 2015 a activat în calitate de consilier al Președintelui Parlamentului Republicii Moldova și Director Executiv al Forumului Moldo-German. Totodată, deține diplomă de master în Drept European de la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Tot astăzi, Valeriu Chiveri a fost numit în calitate de ambasador al R. Moldova în Ucraina. În prezent, acesta deține funcția de șef al Oficiului de Programe OSCE din Dușanbe, Tadjikistan, iar în perioada 2013 – 2015 a activat în calitate de viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. În anii 2010 – 2013 a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar în Austria, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE și Organizațiile ONU la Viena.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button