fbpx

grafic | Partidul condus de Ilan Șor rămâne în topul intențiilor de vot în eventualitatea alegerilor parlamentare

Partidul ȘOR rămâne una dintre cele mai influente formațiuni politice din Republica Moldova, fiind pe locul trei în topul preferințelor alegătorilor. Acestea sunt rezultatele sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în luna februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Studiul mai arată că liderul formațiunii, deputatul Ilan Șor, este plasat pe locul trei în lista politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației. Ratingul său este devansat doar de președinta Maia Sandu și de fostul șef al statului, Igor Dodon

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în total, în legislativ ar accede patru partide. Formațiunea condusă de Ilan Șor ar acumula aproape 10% dintre voturi, un rezultat mai bun decât la alegerile parlamentare din 2019.

Cercetarea s-a realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în perioada 12-20 februarie, pe un eșantion de 1191 de respondenți. Alte studii sociologice recente arată că Partidul ȘOR și liderul său se bucură de încrederea cetățenilor pentru proiectele pe care le realizează și pentru că, potrivit respondenților, și-ar îndeplini promisiunile electorale.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button