fbpx

Ghimpu: „Oricine ar fi la noi, nu poate fi un bun prim-ministru”. Cum explică

Oricine ar fi în funcția de prim-ministru în Republica Moldova, nu va fi un bun manager, pentru că „noi n-avem economie”, crede președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Potrivit acestuia, dacă economia nu este dezvoltată, nu poți crește nici pensiile, nici salariile. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 10 ianuarie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oricine ar fi la noi, nu poate fi bun prim-ministru, noi n-avem economie. Noi nu suntem un stat funcțional, suntem un stat cerșetor”, a menționat Ghimpu.

Acesta consideră că din acest punct de vedere, premierul și președinta „aduc bani de colo, colo și mai supraviețuim”.

Problema este că dacă n-ai economie, oricine n-ar veni prim-ministru, nu poți fi un bun manager, fiindcă n-ai ce. Ce-i la noi, ce producem noi? Dacă să comparăm o economie de piață și democrație, să luăm ca exemplu, Italia. În Italia, pot să fie alegeri de 2-3 ori pe an, dar economia funcționează. Politica nu afectează economia, pentru că acolo tot e pus la punct, ca și în Germania, și alte țări democratice. Dar la noi, totul depinde de politică. Într-un stat, trebuie să existe economie”, consideră Mihai Ghimpu.

În ceea ce privește ratingul Partidului Acțiune și Solidaritate și posibilitatea acestuia de a se menține la putere și în viitoare mandate, Mihai Ghimpu susține că „PAS trebuie să conștientizeze că nu trebuie să meargă cu gândul că iarăși va lua puterea, de aceea, nu trebuie să țină monopolul pe ei, ar trebui să permită să mai apară niște partide și nu anume noi, că nu tot timpul oamenii caută oameni noi”.

Articole asemănătoare

Back to top button