fbpx

Fostul director ANRE: „Le-am creat transnistrenilor un confort de 100 de milioane de m3. Cam generos”

Expertul în domeniul energetic, Victor Parlicov, este de părerea că volumele de gaz oferite de Chișinău regiunii transnistrene ajung pentru a produce energie electrică malului drept și le mai oferă transnistrenilor un confort de 100 de milioane de metri cubi pentru consum propriu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică spune că situația când Chișinăul oferă gaz regiunii transnistrene, pe care Tiraspolul nu-l achită, iar în schimb preia electricitate contra cost, nu este una nouă

Oferind toate cele 5,7 milioane de metri cubi pe zi, în total noi oferim regiunii transnistrene 175 milioane de metri cubi doar pentru luna decembrie. În schimbul acestui gaz ei și-au asumat obligațiunea de a ne livra 200 de MW de energie, pentru care ei consumă cel mult 65 de milioane de metri cubi. Ceea ce înseamnă că pentru consum propriu regiunii transnistrene îi mai rămân 100 de milioane de metri cubi de gaz”, a spus Parlicov într-un interviu pentru Radio Moldova.

În cadrul aceluiași interviu, Victor Parlicov a mai declarat că de la data de întâi ianuarie, concernul rus Gazprom ar putea sista livrările de gaze naturale către Republica Moldova. În aceste condiții, țara noastră va procura din nou curent de pe piața europeană.

Amintim că Energocom a semnat sâmbătă, 3 decembrie, contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button