fbpx

Europarlamentar: Unii politicieni moldoveni continuă să joace soarta țării. E nevoie imediată de alegeri

Membrul Parlamentul European, Dragoș Tudorache, se arată îngrijorat de situația politică din Republica Moldova, opinând că pentru o guvernare stabilă și legitimă este nevoie de organizarea de urgență a alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mă îngrijorează să văd că unii responsabili politici din Republica Moldova continuă să joace soarta țării pe mize politice mici. Acum, e prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil. Doar în acest fel, moldovenii pot trece prin criza COVID, doar așa se pot relua reformele esențiale pentru modernizarea țării și pentru reluarea unor parteneriate externe serioase, care să dea țării acces la finanțare și oportunități economice. Pentru toate acestea, e nevoie imediată de alegeri, unele în care moldovenii să își exprime în mod asumat opțiunile politice în acest context politic, economic și geostrategic complicat”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.

„Este greu de înțeles de ce președinta Maia Sandu pare să fie singura care luptă în mod autentic pentru acest obiectiv. Faptul că opozanții politici recurg la acuzații din repertoriul uzurpării puterii în stat este disonant cu nevoile țării. Asistăm de mai multe luni la un blocaj instituțional și un interimat guvernamental care afectează funcționarea normală a unei administrații care ar fi trebuit să se ocupe de starea de criză medicală”, a mai scris el.

Potrivit lui Tudorache, pentru Republica Moldova singura sursă de vaccinuri este la acest moment România, aceeași țară care acordase 100 de milioane de euro, din care s-au pierdut 60 de milioane din cauza instabilității guvernamentale.

„În aceeași situație se găsește și acordul financiar cu Uniunea Europeană, care nu poate fi accesat din cauza neîndeplinirii condiționalităților și a întârzierilor în aplicarea măsurilor convenite. Aștept o aliniere onestă a forțelor politice în spiritul interesului național”, a adăugat europarlamentarul.

Amintim că majoritatea din Parlament, pe de o parte, și Președinția, pe de altă parte, au poziții opuse cu privire la modul în care trebuie asiguraă guvernarea în Republica Moldova. Dacă deputații din majoritate (PSRM-Pentru Moldova) sunt pentru învestirea unui Guvern în frunte cu candidatul propus de ei, atunci Maia Sandu pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button