fbpx

După ce a declarat că în mai va fi o explozie de infectări, Dodon spune că trebuie eliminate restricțiile la cimitirele în Chișinău, de Blajini

Liderul PSRM, Igor Dodon, consideră că autoritățile municipale din Chișinău ar trebui să ridice restricțiile privind vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor. Afirmația a fost făcută în vlog-ul său „Președintele răspunde”, publicat vineri dimineața, la câteva minute după ce, în aceeași ediție, politicianul a opinat că pe parcursul lunii mai va există e explozie a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Consider că pe 9 și 10 mai trebuie să oferim cetățenilor posibilitatea să viziteze cimitirele. Înțeleg că e pandemie, dar oamenii sunt îngrijorați și sunt foarte precauți, majoritatea dintre ei. Iar cei care nu respectă normele de protecție, nu le respectă nicăieri – nici în transportul public, nici în magazine, nici la cimitir”, a spus președintele PSRM.

Dodon a precizat că autoritățile capitalei ar trebui să ia exemplu de la administrația publică locală din alte raioane: „Cred că pe 9 mai trebuie eliminate toate restricțiile. Am văzut că multe raioane au făcut acest lucru și sper că și Chișinăul va lua exemplu și va proceda la fel”, a conchis Dodon.

Amintim că autoritățile locale din Edineț, Căușeni, Bălți și Orhei au permis, cu respectarea anumitor restricții, accesul cetățenilor în cimitire de Paștele Blajinilor.

Articole asemănătoare

Back to top button