fbpx

video, update | Dorin Chirtoacă renunță la șefia PL și la mandatul de consilier în CMC și spune că a refuzat o ofertă prin intermediari din partea noii guvernări

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, pleacă de la conducerea partidului, își depune mandatul de consilier municipal și își întrerupe activitatea politică și publică. Anunțul a fost făcut pe Facebook, unde fostul primar al capitalei a publicat o scrisoare deschisă pentru partenerii externi, în care a vorbit despre situația dosarelor penale în care este vizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 28 octombrie, 15:30) Într-o intervenție pe Facebook, Chirtoacă a ținut să precizeze că nu pleacă definitiv din politică, ci că doar își întrerupe activitatea oficială prin depunerea mandatului de consilier și renunțarea la funcția de președinte al Partidului Liberal.

Știrea inițială:

„Pe 6 octombrie 2021, am primit, prin intermediari, si din partea noii guvernări, o oferta de a rezolva în mod amiabil dosarele, numai să nu contest numirea in funcție a noului procuror general interimar, Dumitru Robu. Am respins-o si am contestat candidaturile lui D. Robu și V. Furtună, propuse, iar în sedința CSP mi-am expus poziția cu privire la situația rușinoasă în care a fost pusă Procuratura și Justitia.

În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urmă regimului mafiot, iar călăii, să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferită puterea asupra justiției”, a scris liberalul.

După ce a amintit despre câteva dosare penale pe numele său, despre care afirmă că sunt fabricate, și a enumerat mai multe activități din cariera sa politică și de administrare, Chirtoacă a anunțat că este timpul să-și întrerupă activitatea publică.

„În acest moment, nu văd altă cale decât, că în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului românesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, a mai scris fostul edil.

ZUGO amintește că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, Dorin Chirtoacă s-a regăsit pe listele AUR, formațiune cu care nu a reușit să acceadă în Parlament. Liberalul a fost ales de trei ori în funcția de primar general de Chișinău, prima dată în 2007.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button