fbpx

Doi vicepreședinți din PAS și BECS, iar pentru ȘOR – doar șefia unei Comisii. Cum ar putea fi partajate funcțiile în Parlament?

Președintele Parlamentului va fi ales din rândurile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). De asemenea, vor exista doi vicepreședinți – unul din PAS și altul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dezvăluirile au fost făcute de Sergiu Litvinenco în cadrul unei emisiuni difuzate la TV8. Conform lui, și cele mai multe Comisii permanente vor fi conduse de membri ai PAS.

Bunăoară, dintre 11, șefia a șapte sau opt va fi preluată de formațiune. Politicianul a precizat că nu este exclus ca una dintre comisii să fie condusă de Partidul ȘOR, iar celelalte – de membrii BECS.

La ședința de joi ale Legislativului ar urma să fie constituite organele de conducere ale Parlamentului și să fie formate fracțiunile. Ulterior, președinta urmează să demareze consultări pentru desemnarea candidatului la funcția de premier.

Amintim că luni deputații nou-aleși s-au întrunit la prima ședință. După discursul Domnicăi Manole și al Maiei Sandu, liderul PAS, Igor Grosu, a solicitat pauză până joi. Majoritatea parlamentară a părăsit sala în timp de socialiștii își exprimau nemulțumirea privind această cerere a celor din PAS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button