fbpx

Dodon, declarații tari la Rossia 24: „Moldova riscă să repete scenariul Ucrainei” sau „orientarea spre Vest ne va transforma într-o republică bananieră”

Liderul PSRM, recent revenit la șefia partidului, a declarat pentru postul de televiziune Rossia 24 că Republica Moldova riscă să repete scenariul Ucrainei, dacă Maia Sandu va urma pașii făcuți de autoritățile ucrainene în ultimii 10 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noi am văzut pașii făcuți de Ucraina pentru a lichida limba rusă, canalele TV, declarațiile referitoare la aderarea la NATO, presiunea asupra bisericii. Tot ce am văzut în Ucraina până acum se întâmplă acum în Republica Moldova. La noi deja au fost închise canalele TV de opoziție, opoziția este sub presiunea actualei puteri, limba rusă este în pericol, biserica este în pericol. Ei vor să organizeze parade LGBT. Înainte primarul era împotrivă, dar acum tace.

Următorul pas ar fi aderarea la NATO. Auzim declarațiile Maiei Sandu că aceasta ar fi o soluție din punctul de vedere al securității. Sigur că mulți cetățeni sunt împotrivă. Vom fi noi în NATO? Sigur că nu. În Constituție este clar scris că Republica Moldova e un stat neutru. Dar dacă propaganda va continua, peste 2-3 ani situația va fi alta”, a spus Dodon.

Fostul șef al statului consideră că orientarea doar spre Occident va transforma Moldova într-o „republică bananieră” și că eventuala ieșire din Comunitatea Statelor Independente (CSI) sau oprirea unor acorduri din CSI vor lovi dur asupra economiei.

Noi deja avem probleme mari. De exemplu, zeci de mii de tone de legume și fructe și sute de mii de tone de mere nu pot fi exportate. De ce se întâmplă asta? Trebuie de răspuns la întrebarea „ce anume construiesc autoritățile moldovenești pe teritoriul țării noastre”. Ei au decis să se orienteze numai spre Vest. O astfel de economie nu va supraviețui.

Orientarea doar spre Vest va conduce la transformarea într-o „republică bananieră”, economia căreia va fi în total dependentă de granturile și creditele partenerilor din Vest. Este foarte rău pentru țară, pentru că pierdem nu doar producția noastră, dar și independența. Moldova devine un apendice al structurilor occidentale”, a declarat acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button