fbpx

doc | Democrații acuză scheme în politica bugetar-fiscală. Replica platformei Pentru Moldova: Sunt incompetenți

Deputata PDM, Ludmila Guzun, a acuzat, într-o conferință de presă susținută la Parlament, că deputații PSRM și ai Partidului Șor au propus o serie de inițiative dubioase privind politica bugetar-fiscală pentru anul 2021. Printre acestea, potrivit ei, s-ar număra și importul medicamentelor neautorizate, care ar lovi în importatorii și producători legali și corecți. De cealaltă parte, platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și fracțiunea Partidului Șor, a venit cu o reacție, acuzând-o pe deputată de incompetență și afirmând că inițiativa îi aparține, de fapt, Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mod intenționat sau poate din neștiință și crize de idei, PDM se apucă să speculeze, să lanseze acuzații, minciuni și să pună și mai multă sare pe rana oamenilor care așteaptă cu sufletul la gură, în plină pandemie de coronavirus, mai mult sprijin din partea celor pe care i-au votat ca să le reprezinte interesele în Parlament”, se arată în reacția Pentru Moldova.

Prevederea despre care au vorbit astazi deputații incompetenți ai PDM și anume oferirea accesului pe piață a medicamentelor neautorizate pentru studii clinice – chipurile fiind o schemă în scopul unor interese obscure, nici măcar nu ne aparține, autor fiind Guvernul, care a inclus această modificare in politica bugetar-fiscală”, se mai arată în mesajul platformei parlamentare, semnat de deputata Ruxanda Glavan.

Potrivit ei, anume deputații Pentru Moldova au fost primii care au obiectat public asupra acestei chestiuni, în cadrul ședinței comisiei parlamentare din data de 2 decembrie, înainte de lectura întâi.

Anume NOI am cerut excluderea ei, prin amendamentul inregistrat la data 3 decembrie”, a precizat Glavan.

Foto: Pentru Moldova/FB

Acuzațiile democraților

PDM a cerut astăzi „excluderea prevederilor păguboase din politica bugetar-fiscală și aprobarea amendamentelor propuse de democrați în beneficiul țării și al cetățenilor, în legile bugetelor”.

Potrivit democraților, „modul și graba” cu care aceste documente au fost votate în Parlament în prima lectură, „fără a fi supuse dezbaterilor”, este „o bătaie de joc la adresa cetățenilor, în special pentru că acestea conțin elemente foarte suspecte”.

Iată prevederile la care se referă democrații:

„• Majorarea TVA în agricultură de la 8 la 12%: o lovitură dură pentru fermierii noștri, și așa afectați dur de seceta din acest an, o lovitură și pentru consumatori, pentru că vor urma scumpiri în acest sector.
• plafonarea taxelor locale, care reduce autonomia primăriilor și veniturile acestora.
• importul medicamentelor neautorizate: o schemă periculoasă, care va permite importul de medicamente de calitate și proveniență dubioasă și care va lovi în importatorii și producători legali și corecți.
• permiterea importului de mașini mai vechi de 10 ani: un atac dur pentru mediul ambiant și sănătatea oamenilor.
• impozitarea dobânzilor la bănci cu 3% pentru persoane fizice: o lovitură pentru oameni, care și așa anul acesta au dus-o și o duc greu.
• Schemele de milioane cu țigări. Bugetul țării riscă să fie prejudiciat cu o sumă enormă, după ce și anul acesta deja s-a întâmplat acest lucru”.

Totodată, PDM a propus o serie de amendamente în proiectele legilor bugetelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button