fbpx

update | Directorul SIS: Rusia ar avea în plan să invadeze şi Republica Moldova în 2023

update (15:07) Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) a venit cu câteva precizări cu referire la declarațiile lui Alexandru Musteață, conform cărora Federația Rusa ar putea ataca Republica Moldova la începutul anului 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Menționăm că obiectivul Federației Ruse de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistriană este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a Federației Ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023. De asemenea, punerea în aplicare a acestora depinde de evoluțiile războiului din Ucraina”, se arată în comunicatul emis de SIS.

Știrea inițială:

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandru Musteață, susține că Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi Republica Moldova la începutul anului 2023.

Oficialul a declarat într-un interviu pentru TVR Moldova că sunt analizate mai multe scenarii prin care Moscova ar încerca inclusiv o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova.

Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, a spus Musteață.

Șeful Serviciului de Informații și Securitate a mai adăugat că cel mai mare depozit de muniţii din Europa, cel de la Cobasna, în regiunea transnistreană, este securizat de ruşi, la capacitate maximă. Una dintre ipoteze este utilizarea acestor muniţii într-o posibilă confruntare militară.

Articole asemănătoare

Back to top button