fbpx

Deputații BCS cer scuze publice de la președintele Parlamentului, Igor Grosu: Ar fi lezat drepturile la exprimare și onoare a opoziției

Deputații din cadrul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) solicită șefului Parlamentului să prezinte scuze publice în urma discursului din cadrul ședinței Parlamentului de joi, 16 iunie. Igor Grosu ar fi lezat „drepturile la exprimare și onoare a deputaților opoziției parlamentare”, susține BCS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La ședința trecută și nu numai, de fiecare dată de aici, din plenul Parlamentului, asistăm la unele discursuri de ură în adresa colegilor noștri. La data de 16 iunie 2022, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, domnul președinte Igor Grosu a răspândit injurii și declarații instigatoare la ură în adresa deputaților din fracțiunea BCS. Ne referim la următoarele afirmații: „Noi le spunem de fiecare dată că sunt mincinoși, fățarnici, corupți”. Noi le considerăm injurii, iar discursul este unul care instigă la ură și contribuie la stigmatizarea deputaților din cadrul fracțiunii BCS”, a declarat deputatul BCS, Vasile Bolea.

Parlamentarul susține că potrivit Constituției, libertatea de exprimare nu poate prejudicia onoarea, demnitatea altei persoane la viziuni proprii. Cererea a fost dată citirii, de la tribuna Parlamentului în cadrul ședinței de joi, 23 iunie.

„Este o cerere prealabilă pe care v-o adresăm și solicităm să acționați ca atare”, a adăugat socialistul.

Igor Grosu nu a comentat acuzațiile opoziției, iar ulterior, președintele Parlamentului a continuat ședința cu propunerile la ordinea de zi.

Amintim că în cadrul ședinței de joi, 16 iunie, în timpul examinării moțiunii simple asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Igor Grosu i-a oferit cuvântul deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, care a acuzat deputații din opoziție că sunt niște „trădători și „kuliokari”. Președintele Legislativului i-a zis în replică deputatului că „el are grijă să le aducă aminte la fiecare ședință plenară că socialiștii și comuniștii sunt niște mincinoși, hoți, bandiți și ipocriți”.

Articole asemănătoare

Back to top button