fbpx

Deputații afirmă că își merită salariile pentru două luni, chiar dacă nu s-au întrunit în ședințe: „Sunt multe activități pe care le facem”

Deputații afirmă că își merită salariile pentru două luni, chiar dacă nu s-au întrunit în ședințe. Declarații în acest sens au fost făcute de Sergiu Litvinenco (PAS), Nicolae Ciubuc (PDM), Vasile Năstase (Platforma DA) și Gaik Vartanean (PSRM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform lor, unii aleși ai poporului au elaborat proiecte de legi, iar alții s-au aflat în teritoriu și au discutat cu oamenii. Bunăoară, Sergiu Litvinenco a spus, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, că perioada a fost mai puțin activă, însă în Parlament s-a lucrat.

La rândul său, Nicolae Ciubuc a precizat că toate intrările și ieșirile din Parlament sunt fixate de camerele de supraveghere. Acesta a mai menționat că în această perioadă s-a aflat în fiecare zi în birou.

„Am fost prezent. Am lucrat la diferite proiecte. Am făcut interpelări. Lucru în teritoriu cel puțin de două-trei ori pe săptămână. Până la urmă, activitatea Parlamentului nu este evaluată doar din perspectiva ședințelor, sunt multe alte activități pe care le facem”, a menționat Ciubuc.

Gaik Vartanean s-a arătat încrezător că, chiar dacă nu au fost activi în Legislativ, socialiștii au interacționat cu populația. Potrivit lui, asta îi va ajuta ulterior „să elaboreze legi în beneficiul cetățenilor”.

În același timp, deputatul Vasile Năstase a declarat că Platforma DA a înregistrat mai multe proiecte de lege în această perioadă. Potrivit alesului poporului, doare el a elaborat patru inițiative, trei dintre care au fost deja depuse spre examinare, iar una urmează să fie transmisă Secretariatului Parlamentului.

„A fost campanie electorală. Este normal că deputații fac parte din partide, au participat ca reprezentanții candidaților. Este important ca în această perioadă noi să fi muncit asupra proiectelor de lege. Proiectele nu se fac în plen, acolo se votează”, a spus deputatul.

Precizăm că, după mai bine de două luni în care nu s-au întrunit, deputații au avut joi prima ședință. Pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte sociale, dar și ratificarea unor acorduri e finanțare externă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button