fbpx

Circa 690 de milioane, disponibile. Majorarea cu 40% a salariilor tuturor angajaților din sistemul medical, propusă de Partidul Șor și Pentru Moldova

Parlamentul ar putea vot astăzi majorarea cu 40%, de la 1 iunie 2021, a salariilor angajaților din sistemul public de sănătate. Proiectul, elaborat de deputații Platformei Pentru Moldova și ai Partidului Șor, este inclus pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unuia dintre autorii proiectului, Ruxanda Glavan, de această majorare vor beneficia nu doar cadrele medicale, cum s-a întâmplat anterior, ci toți angajații din sistem, în total fiind vorba de aproximativ 45.000 de persoane.

Glavan a mai adăugat că majorarea va costa bugetul de stat în jur de 690 de milioane de lei, iar banii sunt disponibili în soldurile cumulative ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Deputata a mai menționat că, în condițiile în care Republica Moldova nu are un Guvern cu împuterniciri depline, singura instituție care poate promova această inițiativă este Parlamentul și i-a îndemnat pe deputați să susțină proiectul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button