fbpx

Ce a discutat Igor Grosu cu vicepreședinta Bundestagului Germaniei, aflată în vizită la Chișinău

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit sâmbătă, 7 mai, cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreședinta Bundestagului Republicii Federale Germania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Germania și președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, președintele Grupului de prietenie.

Igor Grosu a oferit un tablou amplu al situației din Republica Moldova în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina și provocărilor de ordin politic, umanitar și economic cu care se confruntă țara noastră.

Discuțiile s-au axat în special pe criza refugiaților ucraineni și efortul depus de autorități pentru a face față acestei situaţii fără precedent. Republica Moldova face tot posibilul pentru a menține siguranța refugiaților și contează, în continuare, pe suportul țărilor europene.

De asemenea, a fost discutată situația din regiunea transnistreană, pe care autoritățile Republicii Moldova o monitorizează cu atenție sporită. Președintele Legislativului a mai menționat că Republica Moldova consideră crucial sprijinul Germaniei pentru promovarea agendei europene a ţării noastre.

„Autoritățile Republicii Moldova sunt pe deplin conștiente că urmează o muncă enormă pe reforma internă a țării, proces care a început deja în domenii cheie ca justiția și combaterea corupției”, a accentuat Igor Grosu.

A fost abordat și subiectul diversificării energetice și determinarea Republicii Moldova de a-și spori independența în acest sector. În final, președintele Parlamentului a mulțumit delegației germane pentru vizită în această perioadă dificilă și pentru deschiderea de a ajuta țara noastră.

Articole asemănătoare

Back to top button