fbpx

Avocații vor cere amânarea procedurilor în instanță în dosarul Șor: „Ne aflăm încă la o etapă incipientă de examinare”

Avocații deputatului Partidului Șor, Ilan Șor, vor solicita instanței de judecată amânarea procedurilor. Politicianul și-a angajat un avocat din Marea Britanie, Shaul David Brazil, din cadrul cabinetului de avocatură „BCL Solicitors LLP” . Invocând amploarea și complexitatea cazului, avocatul spune că are nevoie de timp pentru a analiza dosarul și pentru a pregăti cererile în numele clientului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă la IPN, Shaul David Brazil a declarat că a fost însărcinat de către Ilan Șor pentru a-l consilia și pentru a-l reprezenta în cadrul procedurilor sale legale în Moldova, în mod special în apărarea sa legată de acuzațiile conținute în rechizitoriu și pentru a se asigura că drepturile omului sunt respectate și protejate.

„Rolul nostru este de a identifica, combate și de a lua măsuri pentru a contesta încălcările drepturilor sale în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului și altor tratate internaționale la care Moldova este parte”, a notat Shaul David Brazil.

„Această instrucțiune ne cere să întreprindem o revizuire cuprinzătoare a dosarului cazului care rezultă din numeroase volume de materiale. Această activitate este în curs de desfășurare. Cu toate acestea, ne aflăm încă la o etapă incipientă de examinare a materialelor. Am fost informat de către reprezentanții din Republica Moldova ai domnului Ilan Șor cu privire la încălcarea drepturilor fundamentale”, a mai spus avocatul din Marea Britanie.

Avocatul Aureliu Colenco și-a exprimat așteptările că lucrurile vor lua o altă întorsătură.

„Considerăm că va fi totuși un proces obiectiv, pe care noi deja de mai mulți ani îl așteptăm, acest proces obiectiv și legal. Dorim totuși ca justiția din Republica Moldova, nu numai în dosarul lui Ilan Șor, să fie obiectivă, legală sub toate aspectele. Cu regret, astăzi avem o persecutare cât a inculpatului și, deja dacă avocații au fost asimilați cu clientul Ilan Șor, sunt persecutați și avocații”, susține apărătorul.

Potrivit lui, justiția în Republica Moldova este capturată. „Acest fapt este dovedit și în mai multe declarații ale magistraților care activează pe teritoriul Republici Moldova. Despre acest fapt cunoaște și publicul larg – faptele și numele dubioase în justiție, încălcările procesuale de către instanțele judecătorești la examinarea cauzei lui Ilan Șor”, a notat apărătorul.

Aureliu Colenco a declarat că avocații sunt puși în situații defavorabile față de procurori. Avocaților și inculpatului le sunt încălcate drepturile fundamentale.

Nu se aud cerințele legale ale avocaților privind administrarea probelor. Un temei foarte-foarte mare care astăzi este – statul efectuează ingerințe în activitatea avocaților, persecută avocații lui Ilan Șor. Mă refer la avocatul Colenco Aureliu și Balan Iulian, care prin diferite metode sunt incluși în liste și ilegal sunt asimilați cu clientul său. Prin acest fapt statul duce la faptul ca avocații să întreruptă relațiile contractuale cu clientul lor, Ilan Șor. Considerăm că asimilarea cu clientul Ilan Șor este ilegală și introducerea în anumite liste Magnitsky sau în lista abuzivă a Comisiei pentru Situații Excepționale este un amestec și o persecutare a avocaților”, a mai spus Aureliu Colenco.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button